Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 4-1 – Robotí bludiště

Nápověda

Zkusili jste nasadit prvního robota, rozpohybovat ho a na šipce jste zahli doleva, kde jste se úplně ztratili? Rada první: Chcete písmenka do hesla. Zaražte se hned v ten okamžik, kdy to začne vypadat, že se Vám nedaří nic užitečného získat.

Došli jste k šipce a přemýšlíte, co udělat? Zdá se, že je nepřeberné množství možností? Rada druhá: Všimněte si křižovatek s otazníčkem. Robot plnící příkazy není kreativní! Roboti slepě plní příkazy. Když nedostanou příkaz o něčem zapřemýšlet a rozhodnout se, tak o ničem nepřemýšlejí a slepě plní svůj dosavadní příkaz.

Přemýšlíte, proč jsou v zadání na ploše rozmístěné šipky? Rada třetí: Roboti také musí něco papat! Vy papáte jídlo, roboti příkazy. Prohlédněte si pořádně zažívací trakt, abyste viděli kudy a jak duševní strava robota putuje. (A to samé vysvětluje komix.) To není jen tak, ono to taky chvilku trvá, než příkaz doputuje až k nožičkám…

Kolik se toho do bříška robota vejde? S tím si nedělejte starosti, překvapivě mnoho, podobně jako vám se robotovi bříško může nafounout.