Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 2-3 – Strašidelná figurka

Vojta z týmu Wizard's Butterflies pondělí, 11. březen, 20.26

Taky jdu otravovat s "PRVNÍ". Ať už jde o komentář, nebo o vyřešení.

Kuba z týmu NEPODSTATNÝ Kuba pondělí, 11. březen, 22.40

Ššš, o 2 minuty mi to uteklo :D

Martin z týmu mackokajka pondělí, 18. březen, 15.40

Nechcel som veriť vlastným očiam, keď som si prečítal nápovedu. Šifra ukazuje, kde je začiatok textu? Ak sa na štyroch iných miestach oblúky prekrývajú, či križujú, tak aký význam treba prikladať milimetrovej medzere medzi oblúkmi? Jednoznačný význam: orgovia to nemohli narysovať presne, nevedeli to narysovať presne alebo im nezáležalo na tom, aby to bolo narysované presne. Iný význam to zaručene mať nemôže.

Ríša z týmu TheCH2SS pondělí, 18. březen, 21.19

Na jednu stranu logické, na druhou - mohlo nás to napadnout :)

Tomáš Bláha středa, 20. březen, 20.19

A začátek je jeden, nebo jsou začátky čtyři? Netuším, proč by bylo špatné zmínit v nápovědě. Tu většinou dělám podle zpětné vazby a setkal jsem se s problémem s rozdělením věty, tak mi přijde dobré říci, že k tomu existuje vodítko. Ten, kdo s rozdělením věty potřebuje pomoci bude hledat, co by tak mohlo označovat jeden začátek, tudíž ho myslím čtyři přetahy nezblbnou. A ten, kdo s rozdělením věty pomoci nepotřebuje, tak si rozdělení figurky ani nemusí všimnout.

Podtext - potřebujeme týmy naučit číst a rozumět zprávám, které jsou občas dost krátké a někdy jsou v nich zkratky, protože takové se ve finále občas objevují.

Martin z týmu mackokajka středa, 20. březen, 23.01

Nie, asi som sa zle vyjadril, chcel som niečo iné. Ja NEVERÍM, že ste to urobili naschvál, ako to píšete v nápovede. Vy (orgovia) iba neviete poriadne rysovať. Pretože keby ste chceli dať medzeru naschvál, mohli ste ju urobiť viac ako milimetrovú a zároveň ste mohli nenarysovať prekryvy a križovania, nie? To by potom vyzeralo ako niečo podstatné. Ale takto?

Tomáš Bláha čtvrtek, 21. březen, 16.13

Jo takhle to myslíš, ale mohu tě ujistit, že tam je schválně. Ale protože mi to kreslí Pavel podle načrtnutých náznaků na papír a ústních pokynů, tak se stane, že přidá přetahy navíc pro umělecký dojem a mezeru udělá menší, než bych ji možná udělal sám. A protože potřebuji, aby nakreslil i jiné věci a třeba přepsal text od ruky do bublin v jedné z šifer na pondělí (napsal je tak, že si dal do spodní vrstvy text monospace fontem a obtáhl - vypadá to podezřele, protože jsou různé mezery mezi písmenkama), tak pak člověku nezbyde, než některé věci přejít.

Ráchel čtvrtek, 21. březen, 23.13

Cituji sebe:

"Jsem pro to, jednoduše oddělit poslední a první a kružnici menší mezerou. /.../ Pro tu křivku, u které jsem si nebyla jistá, bych uvážila udělat podobný překryv jako je u pusy (kružnice H trošičku přesáhne u začátku kružnice L)."

email v sobotu před začátkem 2. kola. důkazní materiál, že to nebyla náhoda.

Upraveno 21.3.2019 23.13