Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Řešení pro Stanoviště 7 – Neřešitelná šifra

Řešení

Jaké že má tahle šifra řešení? No přeci žádné, je to opravdu neřešitelná šifra. Ale celý komix je vlastně o vás, jak máte radost z vyřešení šifry bez teček, jak přijdete na výběžek a jste naštvaní, že orgové dávají čím dál tím složitější šifry, že ani nejdou vyřešit. Tak když je komix o vás, postavte se orgům, oblafněte je, nabořte systém Technoplanety. Nedalo by se to zatracené TInfo nějak přelstít?

V novinách psali článek o nových funkcích TInfa, je to betaverze, třeba obsahuje nějakou chybu. Vyzkoušeli jste nové příkazy get time a get joke? A co na oplátku nějakým vtipem pobavit orgy, příkaz set joke pošle vtip orgům. Slovíčka get a set se v technické praxi často používají, představují dva směry komunikace – získej a nastav.

Ale jak hacknout TInfo, aby poslalo záchranu dřív, jako se to povedlo týmu v komixu? Jak přimět TInfo aby si myslelo, že už je ten správný čas SMSku odeslat? Je možné, že by to orgové měli špatně zabezpečené a fungoval příkaz set time, kterým by šlo přeřídit hodiny TInfa, podle kterých se celá hra řídí? Zkuste to, pošlete třeba o hodinu větší čas, než ve skutečnosti je!

U tohoto úkolu nelze odevzdat řešení.