Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Finále

Finále pátého ročníku Technoplanety v pražském lesoparku Hostivař se zúčastnilo 40 týmů z celé republiky i Slovenska. Plných pět týmů dokázalo vyřešit všechny šifry a dorazit až do cíle. Navíc několika dalším chybělo k prolomení závěrečné šifry jen pár minut.

Přes technické problémy způsobené premiérovým použitím potvrzování sms kódy a počáteční nepřízeň počasí letos s náročnými zadáními úspěšně bojovali všichni účastníci. A jak bylo řečeno i při vyhlašování, lze za vítěze prohlásit všechny, kteří se zúčastnili a aktivně si finále užili. Vždyť už jen kvalifikovat se nebylo jednoduché!

Oficiální výsledky

1. místo
hmyzaci – Gymnázium Vídeňská, Brno
Petr Žufan, Anežka Ondráčková, Adam Rajnoha, Karolína Klepáčková, Jan-Sebastian Fabík
2. místo
STARGATE – Gymnázium Frenštát pod Radhoštěm
Zdeněk Polách, Michael Jurek, Jan Janiczak, Filip Řezníček, Jan Eliáš
3. místo
Zaselamy – Gymnázium Grösslingová, Bratislava
Zhen Ning Liu, Jakub Muravský, Šimon Tran, Tereza Richtaríková, Maroš Noge

Poděkování

Rádi bychom poděkovali všem pomocníkům, kteří nám s organizací Technoplanety každoročně pomáhají. Děkujeme Magistrátu hl. m. Prahy, že nám umožnil uspořádat finále v Hostivařském lesoparku a ZŠ Karla Čapka, která umožnila přespat vzdáleným účastníkům. ZŠ Karla Čapka a Gymnáziu Voděradská patří také dík za uvolnění žáků pro naši úvodní živou šifru. Za pomoc při organizaci finále děkujeme všem dobrovolníkům z řad dětí i učitelů, kteří dorazili se svými týmy, speciálně pak členům týmu Heuréka z Masarykova gymnázia ve Vsetíně (účastnili se internetové části mimo hru). Zvláštní poděkování patří firmám Mindok (www.mindok.cz) a Svět deskových her (www.svet-deskovych-her.cz), které věnovaly ceny pro všechny týmy, které dorazily do cíle.

Logo Mindok Logo Svět deskových her