Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 2-1 – Ze života

Terka z týmu Benzenové jádro pondělí, 23. březen, 18.06

To byla divná šifra... Tak ta nam bala opravdu zabrat... Jestli bude takovyhle treti kolo, tak nevim nevim...

Tomáš Bláha úterý, 24. březen, 12.02

Ale pro některé týmy nebyla zase tak fatálně obtížná, před vámi ji vyřešilo hned deset týmů. Tak se pochlubte, jak jste ji zkoušeli řešit. Vy jste určitě vytvářeli nějakou novou matematickou teorii o dělení nulou, že?

Katy z týmu Benzenové jádro úterý, 24. březen, 19.50

Dělit nulou se budem učit s iracionálníma číslama, ne? No přišli jsme na mnoho teorií o tom, jak spolu navzájem souvisí znamínka a že tam máte chybu v matematické řadě (hned v několika, samozřejmě). Pak také různé propočty řad tam a zpátky (vycházely čísla jako 64 nebo 63:5 atd.) Pak jsme taky hloubali nad tím co znamená N1 (N jako nelze a výsledek druhého příkladu tuším...) :)

Láďa Smejkal úterý, 24. březen, 20.08

Dělení nulou jsme si samozřejmě v zadání nemohli odpustit. První verze šifry byla bez té úvodní hvězdičky a znaménka plus symbolizujícího křížek. Nakonec jsme se ale nad Benzenovým jádrem slitovali a zadání zjednodušili. Neříkejte, že jste si té provokativní hvězdičky na začátku prvního řádku nevšimli :-).

Speedy z týmu STARGATE úterý, 24. březen, 20.11

Taky jsme přemýšleli, co znamená ta hvězdička v matematické operaci a pak nám došel i význam křížku (+)

Terka z týmu Benzenové jádro úterý, 24. březen, 20.15

Všimli, ale mysleli jsme, že ta hvězdička bude řešení příkladu a tak jsme se s tím spokojili... Vycházelo to náhodou zajímavě. Když jsme dosadili znaménka krát a mínus, tak nám to přišlo i logické...

STARGATE z týmu STARGATE úterý, 24. březen, 20.03

Nám bylo hned divné to dělení nulou a když jsme se na to zadívali, viděli jsme dvojciferná čísla, pak zbývalo už jen vyhledat komu ty letopočty patří

Martin 2 z týmu Sherloci pondělí, 23. březen, 18.09

souhlasim

Swofford z týmu Crashers pondělí, 23. březen, 21.22

Přesně byla dost dobrá

Rosi z týmu OSLICI středa, 6. květen, 15.29

My v týmu jsme přišli na to,že ten křížek a hvězdička znamenají smrt a narození(nebo jsme to aspoň tušili)ale nevěděli jsme jak přijít na to datum.