Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 4-4 – Boyard

Anežka z týmu Bohuželvy II středa, 8. duben, 21.24

Pořád nechápu, jak na to mohla členka našeho týmu přijít... Mě by to osobně ze dvou indicií- paneláku a pudla, vůbec nenapadlo. Takže smekám před všemi, kdo to dali už první nebo druhý den.

Tomáš Bláha středa, 8. duben, 22.12

Už od začátku mě lákalo dát pudla prvního, když máme v tom kole zvířátka, ale zase jsem si říkal, že to by dalo moc týmů hned z prvního slova :-)

Upraveno 8.4.2015 22.12

Martin z týmu mackokajka čtvrtek, 9. duben, 15.23

Ja zase neviem, ako sú na tom mladí česi, základoškoláci, ale čo sa týka slovenských základoškolákov, isto VEĽMI MÁLO z nich pozná výraz "jádro pudla". Viem, že deti z našej školy skúšali šikovne frazeologický slovník a pomohlo to. Inak to budú mať slováci pomerne ťažké. Tým sa nijako nechcem sťažovať. Technoplaneta je česká súťaž a je rozhodne v poriadku, keď berie do úvahy znalosti češtiny.

Tomáš Bláha čtvrtek, 9. duben, 15.32

Asi jak kdo, najít se to ale dá. Btw. protože jsem se o tom bavil s jedním kamarádem, který říkal, že to nikdy neslyšel, tak jsem pátral a rčení pochází z Goethova Fausta: „Das also war des Pudels Kern.“

Ája sobota, 11. duben, 16.50

A přidala bych ještě poměrně příjemně čtivé Jádro pudla od Ondřeje Neffa.

Martin z týmu mackokajka neděle, 12. duben, 10.49

Ja som hrdý na to, že (podľa seba) viem pomerne dobre česky, ale uznávam, že výraz "hradní jádro" je pre mňa nový. A ak existuje k tomu slovenský ekvivalent, ten je pre mňa tiež nový.