Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 4-1 – Mravenci

Ivča + Jana z týmu Bambusi úterý, 7. duben, 6.23

Nápad přišel hned, ale trošku nás zmátlo, že vyšlo ZVOKNY... Zas nové jméno, co neznáme!? Na Technoplanetě se člověk pořád učí... ...naštěstí Google pracuje i přesmyčkami... Je to záměr, nebo se vloudila chybka?

Nora z týmu 10 Hemisfér úterý, 7. duben, 7.03

Asi chybička. Ale většině snad dojde, že to neznamená "z vokna" nebo tak nějak.

Ivča + Jana z týmu Bambusi úterý, 7. duben, 7.50

V tomto směru nejde ani tak o nás, jako o ty týmy, které luští poprvé. Pár jich kolem sebe máme. Někdy se v tom slušně plácají a zkouší kdejakou blbost.

Tomáš Bláha úterý, 7. duben, 7.58

Když už, tak „zvonky“, ale já žádnou chybu nevidím. I když z Pardubic mi psali, že mají nějaký problém v tiskové verzi zadání, což ale opět nevidím. Můžete mi mailem napsat více, ev. porovnat, kde jste se rozešli oproti našemu řešení?

Ráchel úterý, 7. duben, 15.39

Pokud tomu dobře rozumím, jde o to, že řešení se čte v bublinách ve dvou řádcích a v zadání je prohozené N a K, tedy žluť s chlorofyly. Je to opravdu omyl, můžeme napsat do společné diskuse, že to vyjde trošku špatně, ale nemyslím si, že by to někoho až tak zmátlo.

Martin z týmu mackokajka úterý, 7. duben, 17.44

Opak je pravdou. Mätie to dostatočne. Riešiteľ prirodzene číta po riadkoch a nie je dôvod, prečo dať chlorofyly pred žluť SY.

Klára z týmu Š.M.Ä.K. úterý, 7. duben, 19.17

Je pravda že to mate, měla jsem to vyřešené už asi o půl sedmé a bála jsem se to zadat. Až ve škole jsme se domluvily, že to teda s velkými pochybami zadáme.