Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 3-4 – Na vlnách

Pavla z týmu :F pondělí, 23. březen, 7.17

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, proč by nemohlo být řešením CRo 3, jako oficiální název stanice, který je uváděn na spoustě stránkách jako třeba na této: http://pira.cz/foto/fotokhja.htm Děkuji za odpověď

Ráchel pondělí, 23. březen, 7.23

No, asi to nakonec uznáme, ale původní myšlenka byla, že by název měl obsahovat "vltava", protože na to napovídá vlnové pozadí.

Filip z týmu Eyjafjallajökull pondělí, 23. březen, 16.34

Fatálně jsem se uklikl a napsal heslo do špatné šifry (3-5) :D Mohu poprosit o smazání chybky nebo máme smůlu z naší nepozornosti?

Ivča + Jana z týmu Bambusi pondělí, 23. březen, 19.22

V oficiální výroční zprávě Českého rozhlasu je uváděn název ČRo 3 - Vltava. Ale je pravda, že ČRo 3 se vyskytuje celkem často samotné, ale skoro stejně často se vyskytuje jen název Vltava a ČRo 3 Vltava. Nám se líbila samotná Vltava, ale nakonec jsme se dohodly na "celém" jméně bez pomlčky.

Filip z týmu Útvar rychlého nasazení pondělí, 23. březen, 20.46

Pěkná šifra... :-) Jak na ni přijít v 10 krocích? 1. To vypadá jako písmenka, ale nevím jaká, jak to mám zjistit? 2. Plave to, co třeba Archimédův zákon? 3. Ne, to je k ničemu, co třeba vlny? 4. Co třeba rádiové vlny? 5. Wikipedie: "Rychlost šíření rádiových vln je v prostoru..." 6. ...aha, v prostoru, tedy do všechn stran. 7. Písmena bych měl, ale co je tohle? 8. Aha, čísla. 9. Zvláštní nápis, to nebude heslo, zkusím to vyhledat. 10. Jo tak, Vltava by to být mohla, už jen kvůli tomu, že to plave na vodě.

Paráda!!! :-)

Maník z týmu Tupouni úterý, 24. březen, 12.25

UAAAARGH!!! :D Mě než došlo, že to co chcete slyšet je Vltava, tak jsem udělal 3 chyby navíc :'( Tohle není fér :D

Together z týmu Together čtvrtek, 9. duben, 13.13

Riešenie tejto šifry bolo dosť nejasné. Mali sme asi 5 typov, a všetky by mohli byť správne riešnnie. Mali sme to správne až na druhý pokus :-(

Martin z týmu mackokajka čtvrtek, 9. duben, 15.18

No, pochybujem, že ste mali 5 typov mobilov, tabetov, počítačov alebo niečoho iného k dispozícii. Ale to, čo si zrejme chcel vyjadriť, je, že ste mali 5 možností odpovede, 5 tipov, ako odpovedať, že?

Tomáš Bláha čtvrtek, 9. duben, 15.39

A právě proto jsme v nápovědě radili před odesláním odpovědi si prohlédnout celé zadání, tedy i tu vodní hladinu ;-)