Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Finále

Martin z týmu Sherloci čtvrtek, 4. červen, 18.49

Dekuji orgum za pekne finale. Sifry byly skoro vsechny velmi povedene. Chtel bych pogratulovat tymu 5 splatcu k vitezstvi. Bohuzel toto byl nas posledni rocnik. Preji vsem tymum mnoho zdaru do dalsich let. Dekuji za peknych 7 rocniku co jsem tu mohl lustit (trochu me mrzi ze na Skrknu jste si vzpomneli a na me ne).

Ája čtvrtek, 4. červen, 19.55

Martine, slibuju, že přes léto udělám žebříček supertechnoplaneťáků ...:-)

Ráchel pátek, 5. červen, 11.33

Které byly ty nepovedené?!?

Ne, i když to zní výhružně, opravdu mě zajímá, k čemu máš výhrady, abychom se mohli polepšit :-).

Petr z týmu Sherloci pátek, 5. červen, 15.55

Diky za vesmes povedene a bohuzel pro nas posledni finale Technoplanety. Mam vzato, ze Martin mluvi o sifre prvni, protoze byla v rozporu s pravidly a vyslovne dokonce i s novinami. Ale ja jsem tenkrat nadaval vic, nez si dovolim priznat, takze radsi reknu Martinovi, aby se k tomu vyjadril.

Jinak gratuluji vsem, co se dobre umistili a ostatnim preju, aby jim to vyslo priste. Zdar.

Martin z týmu Sherloci pátek, 5. červen, 16.08

Hlavne uvodni sifra prislo nam divne ze by jsme museli spolupracovat s ostatnimi kdyz je v pravidlech primo receno: Hrajte sami za sebe (týmy nesmí využívat pomoc dalších účastníků hry ani jiných osob). I kdyz napad byl pekny, myslim, ze spoustu tymu se snazilo z toho neco vylustit sami (bez kontaktu s ostatnimi).

Ája pátek, 5. červen, 16.44

Nebylo to poprvé - jako pamětníkům snad nemusím připomínat úvodní šifru z roku 2012:-)

Tomáš Bláha sobota, 6. červen, 15.39

A slyšel jsi někdy, že zakázané ovoce chutná nejlépe? Ale vážně. V pravidlech je skutečně napsáno, že nesmíte využít pomoc jiných lidí a myslím, že je celkem jasné, proč to v pravidlech je a co se tou pomocí myslí. Zkrátka jde o to, abyste hráli fair play, tedy abyste nechodili za jiným týmem ve snaze zjistit, co vyřešili nebo jak postupují, kam jdou na další stanoviště atp.

Byl jsem poblíž pěti splátců, když našli svůj párový tým a vyřešili to myslím vzorově – půjčili si na pár sekund papírek, záhadně ho přiložili na svůj, pak si cosi zamumlali pro sebe a velmi překvapenému týmu hodili do rukou svůj papírek se svým zadáním i klíčem a byli fuč.

Uznej, že jsi měl dost indicií - dáme ti průhledný papír, takže se musí na něco přiložit, ale není na co. Je podepsaný, takže má každý tým jiný. Máš zašifrované heslo a klíč, ale klíč nefunguje a papírek ti dokonce říká, že nefunguje. Neštve tě spíš, že jsi na to nepřišel dříve?

Vašek z týmu Sherloci čtvrtek, 11. červen, 15.10

Mně přišla zvláštní šifra Kouřové signály, zajímalo by mě proč je text vysílán pozpátku, nahoře přece musí být první písmena ne?

Tomáš Bláha čtvrtek, 11. červen, 15.19

Je to tak hlavně proto, aby řešení nebylo příliš vidět na první pohled a hráči nezačali hned scrabblit text. Takhle si myslím, že mají čas se zamyslet a uvědomit si, že existuje jednoznačný princip, kudy text číst.

Matúš z týmu 5sten čtvrtek, 4. červen, 21.28

Ďakujem za skvelo prežitých 6 hodín. Okrem tej prvej sa nám všetky páčili, oceňujem najmä, že šifry boli na dlhší čas, teda sa dali predbiehať. Veď z lúky sme odišli nejaký 23., a Braille bol pozrem-vidím a hneď sme boli druhý. Trochu ma mrzí, že dopredu pri vyhodnocovaní ste nezavolali všetkých 11 tímov, čo prišli do cieľa, najmä, že volanie dopredu skončilo pri čísle 8 a my sme boli deviaty, rovnako sme čakali, že poviete niečo na ten štýl - sme jediní, čo sme len traja a predsa sme do cieľa dorazili. Moc gratulujem tímu 5 splátcu (vy nemáte ô, ä, ĺ, ľ, my zasa u s krúžkom), na lúke sme sa stretli a sú to moc fajn ľudia (najmä tie dievčatá no :D ). Škoda, že tento rok sme začali a hneď aj končíme, tak nám neostáva nič iné, ako poďakovať za skvelú stredu. Príhoda na záver: U každého orga - snáď len u p. Vávrovej nie fungovalo zapisovanie nasledovne: "Tým?" "peťsten" (foneticky) "Cože?" (15 sekúnd hľadania) "Jó, pětisten!" :D

Idylku pokazila len Slovenská Strela, ktorá sa vyznačuje nevyklápacími oknami a ten deň aj pokazenou klímou. 40-stupňové teploty vo vlaku nám nedovoľovali rozmýšlať, ako bola tá prekliata morzeovka, že sme ju nedali.

Prajem pekný deň a gratulujem všetkým, aj keď ste nevyhrali! :)

Ája pátek, 5. červen, 6.29

Jen drobnost na vysvětlení, představili se jako pet-es-té-é-en.

Verča z týmu Fluffyunicorns pátek, 5. červen, 19.04

Chtěla bych poděkovat orgům za skvělé finále. Letos jsme se Technoplanety zúčastnili poprvé a moc jsme si ji užili. Nejvíc se mi líbily šifry 0, 1, 6, 7, 8. Kouřové signály byly dost zvláštní, šifra X zajímavá, ale pro nás asi moc těžká :-D. Dostali jsme se jen na osmé stanoviště. Šifru Třetí rozměr jsme sice vyřešili, ale na další stanoviště jsme doběhli těsně po skončení hry, takže SMS, kterou jsme odeslali v 15:16, byla zbytečná :-(. Ale bylo to super a těším se na příští rok!

Šachistě z týmu 10 Hemisfér sobota, 6. červen, 12.06

Také za celý tým děkuji orgům za pěkné finále. Musím se připojit k Martinovi ze Sherloků s názorem na první šifru. Když jsem viděl týmy, jak začínají chodit za jinými týmy, tak jsem si řekl, že se snad zbláznili. No, a když to začaly dělat všechny týmy a někdo už i odcházel, tak jsme si řekli, že bychom to taky mohli zkusit. Tady jsme, myslím, nabrali největší ztrátu (pokud si pamatuji, tak ve zprávě byla ztráta 22 minut). Když jsme na 9. stanovišti viděli, že ztrácíme cca. 20 minut, tak jsme si řekli, že 5 splátců už asi nedoženeme, ale když jsme je potkali na 10. stanovišti a na 11. stanovišti jsme byli dokonce první, tak jsme už vátězství celkem věřili. No, ale jak jste psali v šifře X: "Pokud je Váš tým v plné, x-členné sestavě, gratulujeme Vám k této výhodě. Protože už každé x-leté dítě zná přísloví, že víc hlav víc ví." a to se potvrdilo. Kdyby nás bylo pět (nějaká zácpa v Praze), nemusel se tento zkrat v cíli stát. S druhým místem jsem já a myslím, že i celý náš tým, plně spokojen, i když ty tři minuty nás samozřejmě velice iritují. No nic, tak to tedy vyhrajeme příští rok (i když v trochu poupravené sestavě);).

Tomáš Bláha sobota, 6. červen, 15.49

Když jsem viděl týmy, jak začínají chodit za jinými týmy, tak jsem si řekl, že se snad zbláznili.

Super, přesně v to jsme doufali, že si budeš myslet!

S druhým místem jsem já a myslím, že i celý náš tým, plně spokojen, i když ty tři minuty nás samozřejmě velice iritují.

Nechci tě zklamat, ale ono tam došlo trochu k problému a Splátci nás museli upozornit, že na desítce nebyla šifra včas položená. Myslím, že se kvůli tomu vraceli k Marki na devítku a tak ve skutečnosti před vámi měli asi o deset minut větší náskok o který nezaviněně přišli.

Upraveno 6.6.2015 15.53

Šachistě z týmu 10 Hemisfér sobota, 6. červen, 15.56

Děkuji za vysvětlení. Připadalo nám to velmi zvláštní, že z ničeho nic ztratili 20 minut a přitom ta šifra nebyla tak těžká. 5-ti Splátcům tímpádem musím pogratulovat, že i přes tento defekt byli v cíli rychleji než my.

Týna z týmu 5 splátců středa, 1. červenec, 9.13

Dobrý den,chtěla bych se zeptat, kdy budou přidány fotky z finále.Už se na ně těšíme skoro měsíc a ony nikde. :D předem děkujeme :)

Tomáš Bláha sobota, 4. červenec, 9.56

Ahoj, stačí říci a hle, už jsou tam!

Upraveno 4.7.2015 9.56