Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 2-4 – Páska

Martin z týmu VIPeace pondělí, 26. březen, 15.03

Bože tak triviální šifra a my si necháme dát nápovědu přesto že už sme kříž skoušeli. :)

Filip z týmu TO! úterý, 27. březen, 18.31

Šachista z týmu Known Team, úterý, 27. březen 2012, 17.39, Volná diskuse: No tak nejdřív jsme zkoušeli morseovku - nejprv bílá = tečka a černá = čárka, pak delší část = čárka a kratší = tečka, nakonec jsme dali bílá=čárka a černá = tečka. (Nechce se mi to znovu zjišťovat, tak si kdyžtak zjisti, co vycházelo... brali jsme to i po řádcích i po sloupcích.) Taky nás zarážel název "páska" - jestli to nebude na nějakém principu fingování nějaké pásky... taky nám to připomínalo takový ten strojek, kde toříš kličkou a ono to hraje ;) no a nakonec jsme si vypsali různé skupinky písmenek podle takovýho jednoho systému a vyšlo "cyhlontyst"... ;)

Šachista z týmu Known Team úterý, 27. březen, 18.58

Pěkně... A to poslední od čtyřlístku tak daleko není ;) Mě taky původně vycházely blbosti. Polský kříž či mobil mi byl jasný hned, ale nenapadl mě polský kříž s 26 znaky. Takže mi vycházelo něco, co začínalo CX. Naštěstí se překonali spoluluštitelé :D:D:D

Filip z týmu TO! úterý, 27. březen, 19.53

CX nám vycházelo tak... 26 jsme tam nikde nenašli, mobil nám to připomínalo taky, ale jinak nic... ze začátku jsme zkoušeli tu morseovku, dneska to dal Honza před příroďákem a (to už bylo při hodině) nás nechala profesorka odeslat to... Ona nás ve všech soutěžích podporuje... ;)

Filip z týmu TO! úterý, 27. březen, 19.54

* taky

Lia z týmu DELIkátne MUFFINovodíky úterý, 27. březen, 21.36

Nám to tiež pripomínalo tú hraciu skrinku! :D