Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 5-4 – Květnová šifra

z týmu TSUNA VLNAMI středa, 25. duben, 21.23

U této šifry smekám před členkou týmu, která ji vyřešila. Šifra je úžasná, ale opravdu těžká. Já po třech hodinách strávených hledáním co se stalo 7. května a má spojitost se želírováním ještě pořád nemůžu uvěřit opravdovému postupu.

KEDLUBNA z týmu kRYCHLOMOZCI čtvrtek, 26. duben, 7.21

To, že je to báseň Máj mě napadlo hned, ale nějak mně to nevyšlo, tak jsem začala hledat něco jako mezinárodní Den želírování.

Limetka z týmu Tvoje Máma čtvrtek, 26. duben, 12.13

Ha ha, jsem zpět, to jste nečekali, co? Ale tentokrát budu seriózní. Máme tady chybnou odpověď Jižní Amerika, ale z různých zdrojů máma informaci, že žijí hlavně v jižní americe. Každopádně jsme si našli, že v rámci světadílů (ne kontinentů!) existuje Severní a Jižní Amerika separátně, přikládáme odkaz viz odkaz 1.

Odkaz 1: http://www.rozdily.cz/Rozdíl_mezi_kontinentem_a_světadílem

Tomáš Bláha úterý, 1. květen, 20.40

Ok, upravil jsem.

Watouš z týmu Tvoje Máma pátek, 27. duben, 18.55

Mám pocit, že v řešení chybí slovo duben. A co v květnu, odstraníte tu část? A v Pořadí týmů pořád není "hrajícíCH týmů"

Wombatňák z týmu Tvoje Máma pátek, 27. duben, 22.55

Watte, už s tím štveš i mě

Tomáš Bláha sobota, 28. duben, 10.12

Tak to není jen můj pocit, že je jak čtvrtodenní zimnice? Hele Watouši, buď užitečnej a oprav to, tady to máš:

if($num_teams) echo " <p>Ve hře ".($num_teams == 1 || $num_teams >= 2 ? 'je' : 'jsou')." zaregistrován".($num_teams == 1 ? '' : ($num_teams >= 5 ? 'o' : 'y'))." <strong>$num_teams</strong> hrající tým".($num_teams == 1 ? '' : ($num_teams >= 5 ? 'ů ' : 'y'))." z <strong>$num_schools</strong> škol".($num_schools == 1 ? 'y' : '').".</p>\n"; else echo " <p>Ve hře zatím není zaregistrován žádný tým.</p>\n";

Upraveno 28.4.2018 10.12

Watouš z týmu Tvoje Máma úterý, 1. květen, 8.38

if($num_teams) echo " <p>Ve hře ".($num_teams == 1 || $num_teams >= 2 ? 'je' : 'jsou')." zaregistrován".($num_teams == 1 ? '' : ($num_teams >= 5 ? 'o' : 'y'))." <strong>$num_teams</strong> hrající".($num_teams >= 5 ? 'ch' : '')." tým".($num_teams == 1 ? '' : ($num_teams >= 5 ? 'ů ' : 'y'))." z <strong>$num_schools</strong> škol".($num_schools == 1 ? 'y' : '').".</p>\n"; else echo " <p>Ve hře zatím není zaregistrován žádný tým.</p>\n";

Tomáš Bláha úterý, 1. květen, 17.41

Ok, máš to tam. Spokojenej?

Watouš z týmu Tvoje Máma úterý, 1. květen, 19.31

Jasně!

Ráchel sobota, 28. duben, 21.22

Duben přidán. Ne, neodstraníme. Předpokládáme, že budou všichni budoucí vyřešivší natolik bystří, že je napadne se podívat, kdy byla šifra zveřejněna.