Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 3-3 – Selfíčko

Emori z týmu Duhový Jednorauti s Fezem pondělí, 26. březen, 19.49

Nám přišla fajn ale trvalo to zvlášť když tam ty 2 poslední sloupce to tam drží ve stejné ruce

Tomáš Bláha pondělí, 26. březen, 21.12

No musíme vás nějak zmást :-) Ale co jsem četl reakce, tak někteří měli trochu problém identifikovat směry, protože perspektiva je docela ošidná. Proto je lepší koukat ne tolik na ruku, ale na pozadí snímku. Jestli je vidět jen podlaha, nebo jestli je to šikmo vedený snímek, ve kterém je část podlahy a část stěny apod.

Tomáš Bláha pondělí, 26. březen, 21.07

Nápad na tuhle šifru jsem dostal při přemýšlení, co s tématem lidského těla udělat. Ale až o něco později jsem si uvědomil, že původní inspirace pochází od jednoho týmu, který si kdysi v Šárce stěžoval, že nahoře na skále kdosi mával tyčkou a že se to snažili dešifrovat a nešlo jim to.

Ovšem je to boj, orgové samozřejmě žádnou selfie tyčku neměli, tak si ji nejprve museli vyrobit. Doufám, že oceníte pečlivé dílenské zpracování.

No a pak druhý problém, kde sehnat oběti, které se nechají vyfotit? Já jsem musel hrát hned dvojroli, ale zahrát osm různých lidí bych nezvládl. Doufám, že tedy oceníte odvahu zúčastněných. Chtěl bych poděkovat Janě, která jednou na finále fotila a postála na balkónku při východu slunce, Ráchel, kterou jsme přistihli ve Státní technické knihovně, malůvky na zdech jsou úžasné, zajděte někdy osobně a prohlédněte si je všechny. Jen si pečlivě schovejte lísteček se vstupním kódem, aby vás pan hlídač neměl za paka, až budete odcházet. Druhé Janě, která testuje některé šifry a která postála u výpočetního klastru, který třeba i pomáhal hledat Higgsův boson, Áje, která ráda vymýšlí matematické šifry a umí se tvářit, že ona selfie nikdy, Kryštofovi, kterého mnozí potkali už párkrát na finále a který pomohl dotáhnout k dokonalosti šifru v pátém kole, ale pšt, to teprve uvidíte a Erwinovi, který sice moc selfíčka fotit neumí, ale Pavlovův reflex ovládá bravůrně, protože dokáže vyslintat hektolitry, když mu ukážete kousek tyčinky.

Divnej Cápek z týmu kRYCHLOMOZCI pondělí, 26. březen, 21.28

Myslím, že tu máme vítěze v soutěži o nejdelší příspěvek...

Martin z týmu mackokajka úterý, 3. duben, 10.40

Ja Ti dám "menší luštitelé to slovo nebudou znát". Domnievam sa, že som zo všetkých lúštiteľov jeden z najvyšších, určite vážim najviac zo všetkých lúštiteľov aj organizátorov a myslím si, že som najstarší lúštiteľ. Napriek tomu som slovo "frikulin" nepoznal.

Tomáš Bláha středa, 4. duben, 20.14

Tak to ber jako příležitost obohatit slovenštinu, pokud jste pozadu s cool slovní zásobou :-)

Alby z týmu Špuntkvaně středa, 4. duben, 22.23

Mel by jsi být víc free-cool-in nám to slovo nacpal dí hlsva 64 léta učitelka xD