Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 5-4 – Steganografická výzva

Vobr z týmu Na názvu jsme se neshodli pondělí, 24. duben, 7.22

Dobrý den, v řešení je nejspíše překlep v prvním odstavci: které umožňují schovat informaci do hudby, videa a nebo do digitálních obrázů(u). Ale jinak děkuji za pěknou šifru.

Matouš Šafránek z týmu Tvoje Máma pondělí, 24. duben, 11.30

Proč tahle šifra není v PDF verzi?

Tomáš Bláha pátek, 28. duben, 9.23

Protože je to "jednoducho príliš informatická šifra", než aby mělo smysl ji tisknout na papír.

Matouš Šafránek z týmu Tvoje Máma pátek, 28. duben, 12.39

Ale jsou i lidé (jako já), kteří si to PDF stahují pro případy, že budou offline.

Martin z týmu mackokajka čtvrtek, 27. duben, 21.13

Ak nemám program Gimp, ani jemu podobný (čo nemám) a nikdy som s takýmito grafickými fintami nerobil, skoro by som povedal, že nemám šancu. Ani s návodom. Jednoducho príliš informatická šifra. Ale áno, páv je to pekný.

Tomáš Bláha pátek, 28. duben, 9.22

Hele neskuhrej :-) Gimp je svobodný software, můžeš si ho stáhnout zdarma a nebo najít někoho v okolí, kdo ho má. Luštění šifer je právě o řešení neobvyklých úloh a schopnosti poradit si v nezvyklé situaci! Když jsi chtěl mít úžasnou ohnivou ikonku, tak to jsi ji uměl oříznout na čtverec...

Andrea z týmu TTvo neděle, 30. duben, 20.15

burn

Ráchel pondělí, 1. květen, 20.23

Martine, jestli tě to potěší, naprosto s tebou soucítím. Kdybych šifru musela řešit, skuhrala bych na sto honů. Nicméně statistika řešení bohužel ukazuje, že gimpovská liška je problémem pro méně týmů než naši psi a kočky.

z týmu CRUSHERS pondělí, 1. květen, 22.34

Hej, tady skuhrání fakt nechápu ...

1) Nejprve si pomocí googlu zjistím, co to je Stegenografie (vyplývá z názvu), pak mě možná napadne, že heslo je "zakódováno" v tom druhém obrázku.

2) Jelikož nemám (jak sám píšeš) žádný program, co to umí "rozkódovat" a Gimp neznám, tak si opět pomůžu Googlem. Zadám tedy "Image Steganography online", kliknete na první odkaz (http://incoherency.co.uk/image-steganography/#unhide), kde prozkoumám druhý obrázek.

3) Vidím PÁVA!

... na tomhle fakt nevidím nic "extra informatického" :)

Upraveno 1.5.2017 22.41