Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 4-1 – Jáchyme, hoď ho do stroje

Martin z týmu mackokajka pondělí, 10. duben, 10.24

Dovolím si nesúhlasiť s poznámkou v riešení, že výsledné slovo nie je zviera. Presnejšie, POKLUS naozaj nie je zviera, ale celá úloha bola zjavne o zvieratách. Na úlohe Strašidelný strom ma práve prekvapilo, že ani v zadaní, ani počas riešenia úlohy a ani vo výsledku nebolo zviera. Tým nijako nechcem povedať, že všade musí byť zviera. Naozaj si vážim prácu organizátorov - vymýšľať stále nové pekné šifry vôbec nie je jednoduché. Vďaka vám, ó, rgovia.

Ráchel pondělí, 10. duben, 17.44

Ahoj, díky, jo, máš pravdu, chceme prostě říct, že ne všude musejí být nějaká zvířata. Ale teď jsem úplně nepochopila, co bys chtěl, abychom v řešení upravili... Klidně tam něco přepíšu, ale nevím, co bys rád.

z týmu JOLANDY pondělí, 10. duben, 16.10

Velmi pěkné

Matouš Šafránek z týmu Tvoje Máma středa, 12. duben, 20.09

Tady snad někdo zadával popořadě všechna ta zvířata, ne? Když vidím ty špatné odpovědi...

Tomáš Bláha středa, 12. duben, 20.19

Pes byl hodně častý, snad proto, že byl poslední a ve vývojáku byla otázka na poslední zvíře, která při kladné odpovědi směrovala na zadání hesla. To je takový ten model, kdy někdo vidí domnělé řešení a nezajímá ho, že tři čtvrtiny zadání vůbec nepoužil.

A ano, objevily se případy, kdy tým nasázel všechna zvířata jedno po druhém, ale to je trochu jiný příběh, který ještě bude mít pokračování.

Ráchel středa, 12. duben, 20.52

S tím psem (zvlášť když tam je i jméno) to podle mě jednoznačně souvisí s názvem šifry. I Google tu souvislost hází dost spolehlivě.