Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 4-2 – Chemtris

ZnAg8CdIn, He1OF5Ne, Co1Ni4RhPd, PSGeAs5, CN1O3Si, AlZnGaIn, Co1NiCuAg6, ClBrKrI1, Ir4PtAuHg, NOPS5, Sb1TeI0At, CAlSiGe, AgAuDs2Rg6, InHg1Tl0Cn, Co9RhPdIr, ArKr1Xe9Rn, I2Bi0PoAt, CSiP9Ge, CuPdAg2Pt0, HeFNeAr, CoRh8PdIr, BCAlGa5, O1PS9Se, Zn1CdHgCn2, CoRh1Pd5Pt, CuZnGaAg, TeI1Xe9At, S9SeBrKr, CAlSi6Ge, Hg1DsRgCn8, PAs2Sb5Bi

Nápověda

Pokud nechápete chemické vzorce, nevadí. Pokuste se najít jinou souvislost. Když se zahledíte do periodické tabulky, všimnete si, že prvky jsou vybrány k sobě kvůli něčemu jinému. Pokud už tohle víte, tak můžete v zadání šifry objevit ještě jednu nápovědu, která vám řekne, co pak dál dělat s tím, co jste dostali. Je triviálně zakódovaná, pokud jste prošli prvním kolem, tak ji snadno dekódujete.

No a nakonec rada pro mnohé z vás, kteří všechny předchozí nástrahy zvládli a skončili s velkou hromadou čehosi, která nahoře lehce přečuhuje: Zkuste si uvědomit, kterou hrou je tato šifra inspirovaná. „Vždyť to je přeci jasné“, říkáte? Ale tak se podle toho zachovejte! Buďte důslední, začněte pomalu od začátku a vždy se na chvli zastavte. O co hráči jde, co se vždy po čase stane? Tak to dělejte… A hlavně v ten okamžik koukejte!