Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Stanoviště 7 – Protest

My, malí luštitelé Technoplanety, chceme ve svém krátkém dopise vyjádřit drobné znepokojení nad dlouhodobým útlakem ze strany orgů. Se zvětšujícím se ročníkem Technoplanety se tento už tak velký problém stává rozsáhlejším. Zvětšující se náročnost úkolů vede k menší než malé skupině řešitelů. Za všechny uveďme alespoň jeden skromný příklad s velkým dopadem na hru. Ano, tím skromným příkladem je zdlouhavý porod, který všechny zařízl zkrátka. Dokonce i po dvou velkých nápovědách byl počet rešitelů neznatelný. Cožpak jsou orgové tak krátkozrací, že nevidí ten ohromný přešlap?

A nedlouho po porodu přišly ty prťavé rezistory, kdo je vymyslel, musel být minimálně blázen. Začněte alespoň trochu respektovat naše skromné znalosti, zkrátka ve svém věku máme nárok na dlouhé vedení!

A tohle finále, to je ta maličká kapička pro to, aby hladina v poháru trpělivosti přesáhla maximální hodnotu a nám zmizel i ten nicotný zbytek nadšení. To jsme si raději měli do diáře doplnit velkolepější akci, než tady s velikými fyziky řešit tu kardinální pitomost s otazníkem. Orgové, statistika drobně naznačuje, že šance, aby přes tak malou návodnost šifry prošel do cíle alespoň minimální počet týmů, je mizivá, takže my protestujeme!