Technoplaneta – šifrovací hra pro děti

Úkol 1-2 – Balonová

Filip z týmu Útvar rychlého nasazení pondělí, 25. únor, 21.14

Tak nějak šlo přijít na to, že jsou to noty. Když nám nevycházela známá melodie, tak jsme vyhledali "akordy mandolína" a "akordy čtyřstrunné banjo" - vyšlo nám, že první skupina balónů je A minor, ale to by bylo i to druhý, takže to nešlo. Cedule nás zmátla, ale pak nás napadlo, že půjde o větu (každého jindy a jinde, já byl zrovna na cestě na kroužek). A když jsme pak přestali hrát od G a zkusili to od jiného, tak už to vyšlo :-) (U toho jsem nabyl.)

Klára z týmu HysTerky pondělí, 25. únor, 22.10

Já jsem se na to podívala a řítila jsem se ke klavíru : ). Nejdřív mi to nešlo zahrát, pak jsem si to zkusila zazpívat a už to bylo : ). Přijít na to, co znamenají ty rámečky už moc dlouho netrvalo.

Filip z týmu Útvar rychlého nasazení úterý, 26. únor, 6.40

My jsme zrovna měli hudebku, tak jsme to překreslili do notový osnovy a učitelka nám to zahrála :D Ale tvrdila, že to bude od G, takže nám to nic nepřipomínalo. Kdyby to hrála od C, jak chtěla Anička, měli bychom to už dopoledne... možná :-)

AE z týmu Škrkny středa, 27. únor, 21.15

No...po chvíli luštění jsem to vzdala se slovy, že nemám čtyřstrunné ukulele :D

noemi z týmu happy5 úterý, 5. březen, 19.20

že jsou to noty a jaka je to melodie to jsem poznala hned ale zmatlo mě že v té tabulce bylo pět čverečku takže jsem se snažila tam vložit celou větu